Odustaje se od ustaljene prakse!

Redovito cijepljenje protiv gripe

Sub

31

lis.

09:10 H

Vijest

Iako se članovi VKP ansambla cijepe već godinama u mjesecu studenom protiv gripe, uslijed pandemije Covid-19 i pomanjkanja cjepiva odustaje se od ustaljene prakse.
Nekoliko prvaka i istaknutih članova ansambla javno je istupilo ispred kolega sa činjenicom da su svi članovi lutke i da su otporni na sve vrste i oblike virusa te da time ne trebaju cijepljenje protiv gripe. Postavilo se pitanje zašto su se do sada cijepili svake godine protiv virusa, a nikada protiv crva iako protiv njih do sada nije zabilježen niti jedan slučaj razvijenog imuniteta i dovoljan broj antitijela.
Kako je evidentno pomanjkanje cjepiva za pučanstvo, ove godine članovi ansambla VKP-a svoje doze cjepiva prepuštaju kolegama iz drugih kazališta, dok sami insistiraju na nabavi Fungicida, sredstva uskog djelovanja protiv crva na bazi češnjaka koje dokazano oslobađa sve napadnute čestice u 24 sata.
Također, razmišljajući o formaliziranju navedene potrebe, navedeno sredstvo ulazi na listu neophodnih proizvoda Javne nabave za 2021. godinu, izjavljuje prvak VKP-a, Svebor Doležal.