Na sinoćnjoj svečanoj premijeri prisustvovali smo maestralnoj izvdbi mlade zvijezde u usponu. Pojačanje stavlja HeeNKe na vrh domaće kazališne scene. Originalno, autentično, nemoguće.

Vijesti iz NEkulture

Ned

14

velj.

17:47 H

Vijest

Jesu li vas ikad u životu doveli pred izazov da si, ako možete, dodirnete lakat ustima?

Na posljednjoj premijeri odigranoj u HeeNKeu, iako pred praznim auditorijem, mogli smo prisustvovati magiji kazališta koja probija sve zakone materijalnoga svijeta. Bez obzira na raskoš i financije utrošene u ovaj projekat, HeeNKeov ansambl još jednom potvrđuje da je kazalište umjetnost duha. Pa krenimo od početka, od kad je novo pojačanje Duda Lakat došlo u redove HeeNKea, cijeli ansambl se prilagodio novoj energiji koja se uz pomoć nevjerojatnog talenta uspostavila kao novi vodeći umjetnički autoritet u ansamblu.

Glumica nevjerojatnog dara dovodi ostatak ansambla na ivicu neizvjesnosti, svi igraju kao po prvi put, kao da uistinu ne znaju što slijedi. Naime, već u prvom djelu komada, u jednoj od centralnih scena koje vode ka vrhuncu prvog čina, glumcima je naboj izvedbe naglo prekinut snažnim glumačkim pojavljivanjem Dude Lakat na pozornicu. U maestralom redateljskom konceptu, svi bitni trenuci iz komada bivaju oštro prekinuti pojavljivanjem najmlađe novozaposlene prvakinje. Vrhunac predstave U trenutku inspiracije počastila nas je nemogućom umjetničkom egzibicijom. Neviđena glumačka gesta koja se opire svim pravilima fizike i zdravog razuma.

Ovako nešto je mogla izvesti samo osoba osebujna talenta, nevjerojatne glumačke osobnosti. Trenutak za pamćenje, koji definitivno odlazi u anale domaćeg proglumišta. Umjetnica je, asocirajući na Michelangelovu sliku, izvela djelo još maestralnijeg gabarita- publika gleda i ne vjeruje, a Duda Lakat duda lakat.

Za Virtualno kazalište Promjena, G. K.