Nimalo lak zadatak zapao je u ruke našeg Izvršnog odbora

Objava rezultata prvog javnog poziva VKP-a

Sri

03

ožu.

18:06 H

Vijest

Na ovaj natječaj mogli su se prijaviti autori i autorice s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, a prijavljeni tekstovi morali su se sastojati od minimalno 5 činova.

Poveznica na preostale detalje poziva nalazi se ovdje; https://vkp.hr/2021/01/15/natjecaj-za-otkup-dramskog-teksta-kreiranog-posebno-za-virtualno-kazaliste-promjena/

Zaključno s 15. veljače zaključno s 23:59 h, na adresu virtualnokazalistepromjena@gmail.com pristiglo je šest tekstova od ukupno tri autora, a jedan tekst pristigao je izvan roka prijave.

Izvršni Odbor VKP-a, u sastavu: Leo Vukelić, Matija Kezele i Kristian Moguš pri odabiru pobjedničkog teksta posebno je vrednovao tri kategorije; aktualnost teme, animacijski potencijal likova i priče te jasnu dramaturšku strukturu komada.

Ovim putem objavljujemo osvrt na odabrani tekst „Prugasta“, autorice Silvije Šesto.

Tekst „Prugasta“ govori o današnjici iz vizure jedne igračke koju su označili kao „robu s greškom“. Prugasta i likovi koji dijele njezinu sudbinu nalaze se na zadnjoj polici jedne trgovine i oni su glavni junaci ove priče. Tekst progovara o društvenim predrasudama i različitosti pojedinca koji se ne uklapa u masu, a opet je nezamjenjivi dio svake zajednice. Tekst nudi bogatu razradu likova i mogućnost njihove animacije u tehničkim okvirima Virtualnog Kazališta Promjena. Iako pisan za najmlađu publiku vjerujemo kako će novonastali virtualni materijal temeljen na ovom odabranom tekstu privući i gledatelje drugih dobnih skupina.

Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su prijavili svoje radove i tako sudjelovali u prvom javnom pozivu koji je objavilo novoosnovano Virtualno Kazalište Promjena te se nadamo kako ćemo u skorijoj budućnosti imati produkcijske uvjete da surađujemo sa svima Vama.