istine, laži, umjetnost i prevare

Opera, Drama, Balet

Tri sestre, klasik kazališne umjetnosti, u VKP-u donosi jednu novu dimenziju, onu relanu, jer ništa nije isto nakon što smo ostali bez naše Barbare.
Nema se tu puno šta dodavati, jednostavno je potrebno vježbati, a uz graciozne pokrete naše primabalerine rezultati su neizostavni. Samo navalite, po lijepom vremenu vani, a po kiši isto vani, jer je sve i tako u virtualnom prostoru. Pusice.
Dva virtuana BARDA naš su standard, kao barometar za Intendanta. Znaju kada puše topla, a kada hladno. Nikako ih ne smijete previdjeti. Od samog početka.
Samo za naše najvernije operne sladokusce, u maniri Tri Tenora, danas na rasporedu minimalistička opera posebne poetike i snažne poruke. I nakon više godina ostaje aktualna u metropoli naše male državice te nam donosi duh komedije prepoznat čak i u Beču. Publika ostaje bez daha, a završni aplauz često traje i duže od same izvedbe. Danas je mjestu u publici rezervirano baš i za vas!
Naš proslavljeni baletni kvartet govori o zajedništvu, gradu u kojem živi, susjedima i povjerenju. I upravo kada je najteže, oni dokazuju na pozornici, kako možemo mirno spavat, jer su oni tu za nas! Kućni redatelj, sindikalni koreograf i predsjednik kazališnog vijeća ovim su se baletnim kvartetom ukušali u izvedbenim umjetnostima, jer moramo i sami okusiti za što glasamo, a što je suvišno na našim pozornicama.
Uz prve pahulje snijega, mirise kuhanog vina, klinčića i cimeta, vanilij kiflice i zvončiće sa dalekog sjevera dođite u naše kazalište i provedite prosinac uz taktove praštanja i zajedništva. Povedite svoje susjede, pružite im ruku, počastite ih pravim i iskrenim poklonom, naravno u vašem kazalištu Promjena.
Najvažnija sporedna stvar na svijetu odigrava se u tipičnom hrvatskom dvorištu prepunom intriga, polemika i zakulisnih igrica. Redateljsku palicu svjesno smo prepustili našem hercegovcu iz Gruda a on nam je vratio predstavom za koju se traži stolica više već četiri sezone. Povedite svoje najmilije u kazalište i uplatite svoj kladionički listić na blagajni prije samog početka ovog dramskog dvoboja.
Ako ste propustili priliku za ovogodišnju Noć kazališta, naš predivni solo “Let iznad labuđeg jezera” repriziramo ove sezone na novoj zagrebačkoj pozornici u Kašini. Ne bojimo se kiše, ne bojimo se snijega te ponosno plešemo prve taktove na našoj novoj pozornici. Prima balerina ovom prilikom potpisuje i koreografiju i kostimografiju a autor rasvjete naš je kućni majstor. Za pretplatnike donosimo i poseban dodatak, u pauzi sola organizirali smo vodstvo iza pozornice, u garedrobe i bekstejđ.
Atmosferu života u malom gradu poput Delnica teško je opisati riječima. U podnožju nacionalnog parka Risnjak prostire se delnički trolist – Grad Delnice, Dolina leptira/Gornji tok rijeke Kupe i Crni Lug. Gorski kotar kao granica između kontinentalne i morske Hrvatske obiluje prirodnim ljepotama gdje ljudi žive u skladu sa zakonitostima prirode. Prvo spominjanje ove Regije zapisano je imenom “Đavolji prolaz – lat. Hortus diabolicus ”zbog vjerovanja da bi samo demon mogao odoljeti uvjetima življenja koji ovdje nastupaju za vrijeme hladnih zimskih mjeseci. Zbog svoje mističnosti i relativne ne zastupljenosti u medijima, Gorski kotar predstavlja još uvijek neistražen dio Hrvatske. Otkrivajući mitove i legende Delnica pojavila se predaja o Alraunama – malim čovjekolikim bićima koje je rodila zemlja, a oplodila smrt.
Povratak u budućnost danas je već klasik našeg VKP. Do sada premijerno je uprizoren 10tak puta, a komad su režirali svi iole bitniji hrvatski redatelji. Dramatizacija je postavljena šekspirijanski uz suvremeni beton realizam. Vjerujemo da se mnogi suvremenici iz javnog života mogu pronaći upravo u ovom komadu. U vremenu velike neizvijesnosti i potpune afirmacije budućnosti kao nepoznanice Povratak u budućnost svakog gledatelja će ostaviti bez daha. Zato nemojte propustiti našu sljedeću izvedbu, ili ako, barem nemojte propustiti izdašnu tombolu za vrijeme središnje pauze. Okrijepite se uz naš pjenušac uz 2 listića tombole za svega 99,99 kuna.