istine, laži, umjetnost i prevare

Opera, Drama, Balet

Ne propustite dramu u studiju, i sva kulinarska umijeća Herr Schmidta!
Priča je to o partnerstvu koje prerasta u prijateljstvo, priča koja nas uči da čovjek ništa ne postiže sam, da je život staza utabana nebrojenim koracima prethodnika koji su nam i nevidljivi partneri i čiji nas putevi vode, a nevidljivi koraci uče da i sami budemo ti koji će ih ostaviti na pomoć drugima. Biti nevidljivi oslonac budućim koracima jer čovjek ne može ići sam.
“Noćas sam sanjao da sam ptica. San je bio toliko realan da sada ne znam da li sam čovjek koji je sanjao da je ptica ili sam ptica koja sanja da je čovjek?”
Duda Lakat jedna je od najutjecajnijih figura domaćeg proglumišta. Svojim nastupima udarila je temelj novoj domaćoj nekulturnoj sceni. Sastavljen od umjetničkih dnevničkih zapisa s njenog profila, ciklus emisije „Iz arhiva hrvatskog proglumišta” pruža dublji uvid u osobnost i karijeru Dude Lakat. U prvom djelu „Proba” pratimo necenzuriranu, nepatvorenu i autentičnu umjetnicu na početku karijere.
Kao i zadnjih osam (8) srijeda, Kazališne kvizdarije i KaKaTV za vas su pripremili novo pitanje iz povijesti suvremenog hrvatskog kazališta. Znate li odgovor na naše deveto pitanje?
U sklopu razvoja međuregionalne suradnje Virtualnog kazališta sklopljena je povelja o suradnji između matice VKP-a Čabar i matičnog ureda VKP-a u Delnicama.
Kao i svake nedjelje donosimo vam kazališnu poslasticu u kazališnu matineju. Ove nedjelje u potrazi smo za Herr Schmidt-om!
I tako to rade naši voditelji, ravatelji ili pak, direktori. Za svoj posao odabrale su ih komisije na javnim natječajima i sigurno su najboli što su se prijavili. Pa neka rade, dramit nam preostaje samo u VKP-u. Jer u stvarnom životu ne bismo primili ni nobelovca. Taj je jadan prekvalificiran.
VKP donosi novu operu na svoju pozornicu, prepunu dramskih zapleta, a glavnu ulogu svojim prekrasnim glasom i virtuoznošću neponovljivo nam donosi naš prvak opere, g. Roland Stiskalov. Do zadnjeg takta ostavlja vas bez daha i puni puni gledalište cijele godine!
Danas kada polagano postajemo svjetsko globalno selo, važnije je nego ikada koje si ti grude sin. A ako smo iz istog sela, mašala!